Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Americký konvoj projel Přívratem

Americký konvoj projel Přívratem



Datum konání:
1.4.2015

Americký konvoj projel Přívratem

Včera v odpoledních hodinách projel vojenský konvoj US army obcí Přívrat. Stalo se tak po té, kdy velitel seržant Pepper byl nucen změnit plánovanou trasu z důvodu náhlé sněhové nadílky na Suchém vrchu. Vojenské vozy totiž již byly přezuty ze zimních pneumatik do letních a velitel by tak riskoval tučnou pokutu.
Při průjezdu obcí si však vojáci v nažehlených uniformách všimli faktu, že nebudí u místních obyvatel žádný zájem, jako tomu bylo třeba v Mohelnici nebo Semaníně. Kromě tedy výrostků Kaplanových, kteří stačili pomalu projíždějícímu hummerovi odmontovat zadní koncová světla. Sičáci. Student gymnázia Filip D. seržantovi oxfordskou angličtinou vysvětlil, že u nás si na vojáky nehrajeme, že naše holky více pokukují po uniformách hasičských. Se slovy „Unbelieved! Amazing!“ nechal seržant Pepper konvoj zastavit a osobně se vydal prozkoumat terén. Na vsi se nic moc dlouho neutají, a tak, než by řekl pepř, na náves přispěchala obecní honorace. Seržant Pepper si pak v doprovodu starosty obce Jana S., starosty sboru dobrovolných hasičů Petra Š. a náčelníka sokolů Petra V. prohlédl požárnický vozový park. Když mu pak byla v hostinci U Coufalů předvedena historická hasičská stříkačka zn. Stratílek, nešetřil slovy nadšení „Nice, great, nice, nice, nice!“.
Mužstvo se pak v hostinci spřátelilo s místními starousedlíky. Vítek M. přinesl harmoniku, a celý lokál zpíval „Skou-da-las-ky…“. Seržant Pepper našel nového kamaráda v obecním poskoku Vladimíru K., který mu převyprávěl všechny díly Ramba nazpaměť. Starosta obce pak všem vojákům bez rozdílu hodností objednal českou delikatesu tlačenku s cibulí. A - první nedorozumění. Marně mariňáci z Utahu v jídelním lístku hledali hamburgry. Když pak byli nuceni starostou hasičů zapít tláču českým pivem s hustou pěnou, ocitla se brigáda udatných bojovníků na pokraji žaludeční koliky. Seržant Pepper zavelel „To tank in tank, oh fuck!“ (Do tanku v tank, ale fakt!), a vojenská kolona se rozjela směrem k Pardubicím, kde snad prý v obchodní plazza nabízejí Big Mac s Colou. Na výjezdu z obce ještě za konvojem přes rybník Komárek volala důchodkyně p. Baladová „Ivan, chodi domoj, tady nět kontrarevolucija!“.
Celý konvoj se zastavil v zatáčce na Presích, kde dává přednost právě probíhajícímu transferu obojživelníků mezi lesem a Dolním rybníkem. Fandy vojenské techniky upozorňujeme, že transfer obojživelníků končí 30. dubna, americká armáda tu tedy „na věčné časy“ nezůstane.


pecet_pruhl.png

18. 4. Valérie

Zítra: Rostislav
Kdy letos roztaje v Přívratu sníh?
a) 1. března
  
 2321
b) 1. dubna
  
 1366
c) 1. května
  
 1322
d) 1. června
  
 1284
e) neroztaje vůbec
  
 1181

Návštěvnost stránek

569030