Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Přívratské vinobraní 2007, 21.ročník, Hudba Praha, Prorock, Viktorky a další

Přívratské vinobraní 2007, 21.ročník, Hudba Praha, Prorock, Viktorky a další



Datum konání:
14.9.2007
Datum ukončení:
15.9.2007

Letošní 21. Vinobraní v Přívratu bylo naplánováno na 14. a 15. září. Ve 20 hodin nastoupila skupina Kenton. Po ní koncertovala Hudba Praha. Pro účastníky, kteří se chtěli bavit až do rána, hrála skupina Prorock z Blanska. Bylo prodáno skoro 700 vstupenek.
Sobotní ráno pro nás začíná úderem deváté hodiny. škoda jen, že ten úder není trochu hlasitější, abychom se dokázali vzbudit. Všechno je ale včas připraveno a tak ve 14 hodin může jako první vystoupit Rosa z Litomyšle. Hlavním programem bylo vystoupení Viktorek z Prahy, které bylo rozděleno na tři půlhodinové vstupy. Přestávky perfektně vyplnili Gábina a Mirek Dostálkovi se svými dcerami, kteří zpívali starší i novější písničky naší hudební scény.
Sobota zdaleka nekončila. Na podiu se večer připravila skupina Saturn z Heřmanova Městce, na sále zase skupina No&Co ze Šumperka. Vše je nachystáno a poslední útok na játra může začít. Venku se úderem dvacáté hodiny vesele skotačí na parketě a uvnitř se úderem dvacáté hodiny vesele pitvá. Ano, ano, právě probíhá nástup policajtek. Policajtky našly mrtvolu, kdo to je se neví. Pitva napoví. Polámané kolo jako předmět doličný dává jistou naději na objasnění totožnosti. Při pitvě je nalezeno v krvi zbytky 15° piva. Na kůži je nalezeno velké množství jiker. Kdo si myslí, že ví o koho jde, ať neprodleně kontaktuje přívratskou policii. Po této scénce začalo vinobraní i na sále. Všichni, kteří v sobotu přišli, se bavili, jak na sále, tak venku a to až do rána. Běhen sobotní slavnosti se na návsi vystřídalo 1200 lidí.
V neděli v 17 hodin jsme po uklízení na návsi mohli všichni oddechnout u skleničky vína a připomenout zážitky. -pš-

Hudba Praha