Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > S váma nás baví svět - údolní hry v Přívratu na návsi, večer na sále zábava

S váma nás baví svět - údolní hry v Přívratu na návsi, večer na sále zábava



Datum konání:
17.2.2007

V sobotu 17. února pořádalo družstvo Miroslavovy země Přívrat již 3. ročník údolních zimních her. Před druhou hodinou odpoledne se sešla pozvaná družstva ze Sloupnice, Řetové, Řetůvky, Mandlu i Přívratu. Počasí bylo nádherné a tak jsme vyrazili na Apaluchu. Samozřejmě vlakem. Hrály se karty a přebaloval posraný Matýsek. Tady orel, tady orel, orel volá papouška. Do kopečka k Benešovem vyrazili soutěžící po stopách Yettiho, Kačenka šla celou dobu v bačkůrkách! V další soutěži jsme původně chtěli koupat Matýska v čaji (šípkovém), ale protože starosta odmítl půjčit Matýska, tak soutěžící věšeli ponožky, jedli brambory a vytahovali třísky z choulostivého místa.
Kdo neviděl nevěřil by, jak klukům sluší zástěra se srdíčkem a kanýrem. „Dnes byla jikriva noc – stop, tri holky …“ a pak místo po uhlí jízda rourou dolů, kupodivu jsme se nezasekly ani my objemnější. Protože opravdu letos nebyl sníh, tak místo slalomu na čemkoliv, byla jízda na kole kolem točny. On to vlastně slalom byl, protože na upraveném kole – točíš doprava, jedeš doleva – to fakt není jednoduché. A než soutěžící oběhli náves s Matýskem v truhle, tak si zazpívali „S tebou mě baví svět má sladká Emčo…“.
Potěšilo nás, že letos vyhrálo družstvo Přívratu, (prý jen proto, že jsme ho výrazně omladili), ale ceny si odnesli všichni soutěžící. Doufáme, že se i tentokrát disciplíny líbily soutěžícím i divákům. Pro ně bylo kromě podívané připravené občerstvení jak v hasičárně, tak i hospodě, kde byly vepřové hody. A kdo vydržel, mohl se bavit na diskotéce na sále až do pozdních nočních hodin.
Pro vás, kteří jste na návsi nebyli máme několik fotek na internetových stránkách obce Přívrat na adrese www.privrat.cz. Nesmíme zapomenout ani na sponzory a na ty, kteří nám s organizací pomohli, bez Vás by se takováto akce nedala pořádat, takže Vám všem moc děkujeme.
A proč to všechno vlastně děláme? Snad proto, že si rádi vzpomeneme na dobu „ Kdy jsem byl ještě malej kluk, nosil jsem péro, šíp a luk, …“ .