Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > BECHEROBRANÍ 2008 - GroteSKA, Taipan, Fernetšok

BECHEROBRANÍ 2008 - GroteSKA, Taipan, Fernetšok



Datum konání:
18.10.2008

Letošní počasí se vyvedlo. Takový ten podzimní kýč, všude samá barva, samý list, naštěstí to Slunce už nemá letní sílu. A tak se stalo, že po hezkém dni přišli do sálu hostince u Coufalů v Přívratu veselí lidé. Nakonec se jich sešlo tak 150, se skupinami tak tak 170. Nejmladšímu nebyl ani rok, neříkal nic a tvářil se velmi spokojeně.Nejstaršímu mohlo být něco mezi čtyřicítkou a stovkou a tvářil se také velmi spokojeně, také nic neříkal a smál se.
Po osmé hodině večerní objevil se na pódiu Taipan. Přítomné teraristy pojalo vzrušení, záhy však zklamání. Namísto nejjedovatějšího hada planety se na pódiu představila rocková skupina z Chocně stejného jména. A tak začali juchat rockeři a teraristé odešli k baru na hadí mozek. Taipani hráli s nadšením, navíc v silnější sestavě podpořeni dívčími vokály.
No, pak pauzu, kdy se mění skupiny se svými nástroji, využili loutky, aby představili svou detektivku "Agenti". Hru pravděpodobně nepochopili samotní aktéři natožpak publikum. "Stíhal jsem to asi do půlky, pak jsem se ztrati a šel na pivo", komentuje představení zmatený návštěvník. A tak má hra stát se kultovním dílem. (To je v podstatě blbost, kterou nejde pochopit, ale všichni tvrdí, že ji chápou. Už chápete?)
To už byla připravena ska skupina ze Dvora Králové. Někdo by čekal, že ze z tohoto města přijede spíše Sto zvířat, ale ti jsou z Prahy -Tróji. A tak v kulturním pásmu - po koncertu a divadle - přišla na řadu Groteska. Skupina nezapřela své punkové kořeny a sál ožil asi tak o 1200%. Pořadatelé tak alespoň mohli vypnout topení.
O půl půlnoční hodiny přichází pauza. Na sále už stojí základy pro valnou hromadu dobře stavěné a tak letos dosáhla hromada vrcholu.
Rozjařené návštěvníky pak do rána bavila skupina FernetŠok.
Co říci závěrem. Je třeba říci, je třeba říci a uvědomit si, že další Becherobraní bude opět za rok. Becheru zdar!

...ještě více informací